Stressramt

eller på vej til at blive det
Styrk din livsenergi..

  • Få redskaber til at håndtere stress.
  • Lær hvordan du undgår at blive stressramt.
  • Kropslige og kognitive redskaber kan hjælpe dig.

Hvis du er ramt af stress er dit system overbelastet af den ene eller den anden årsag, og du har mistet den dybere kontakt til dine egne behov og grænser.

Det kan være de ydre belastninger, der har været for store. Dårligt psykisk arbejdsmiljø eller dit private liv, der er blevet for konfliktfyldt eller for mangelfuldt. Det kan være en indre belastning, som skyldes din egen vanemæssige måde at handle og tænke på – og dit billede af dig selv, som hindrer dig i at sætte dine grænser og gå efter af få dine behov opfyldt.

En belastning, der står på i kortere perioder, kan de fleste mennesker klare så længe, balancen og roen bliver genoprettet og finder sit normale leje igen.

Påvirkes vi derimod af stress og overbelastning gennem længere tid, kommer kroppen på overarbejde. Den biokemiske balance forstyrres og påvirker nervesystemet således, at den del af hjernen, der styrer følelser og angst bliver overaktiveret og den del, der styrer koncentration og hukommelse bliver svækket. Desuden påvirkes fordøjelsessystemet. og der kommer et underskud af visse vitaminer og mineraler, som er af vital betydning for kroppens og hjernens funktioner.

Hvis du er påvirket af stress gennem længere tid, er det derfor vigtig af få en forståelse for den ubalance og overbelastning, som bragt er kroppen i – og begynde en genopbygning af balancen.

Gennem fokus på kroppen og på åndedrættet og gennem bevidst nærvær aktiveres en frigørelse af kroppens spændinger og en øget opmærksomhed på manglende liv og vitalitet – og du vil efterhånden opnå en bedre kontakt med dig selv.

Hvis du bevidst sørge for at udføre kendte aktiviteter, der skaber behag og positiv genkendelse i dit system, vil det i sig selv skabe en større ro og balance – og du vil efterhånden blive mere klar over dine egne grænser og ressourcer.

Ved at afdække dine mønstre og vaner vil du opnå en større selverkendelse, indsigt og forståelse for din måde at være i verden på.

Du bliver mere klar over hvad, der er rigtigt for dig at gøre, og hvordan du træffer de beslutninger og sætter de grænser, der passer til dig. Hvordan du fylder dit liv ud med det, du ønsker, der skal være i det – af kreativitet, nærvær, tryghed og udfordringer – i overensstemmelse med det menneske du er dybest set.

PROGRAM:

Intensiv forløb over 6 gange og en samtale ca. 3 uger efter forløbet
1. Hvad gør stress ved mig og min krop?
2. Hvordan mestrer jeg stress – teknikker og metoder.
3. Hvad har bragt mig hertil – hvad har udløst stress?
4. Mine ressourcer og grænser.
5. Hvordan anvender jeg mine nye færdigheder i
dagligdagen.
6. Hvordan undgår jeg stress i fremtiden…

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

Tirsdag aften kl. 17.00 til 21.00 i 6 uger.
Opstart tirsdag den 10 april 2012

PRIS: 2.975 kr

STED: Bygaden 35, 9000 Ålborg

TILMELDING: Tlf. 22 95 71 91 eller ea.bi@stofanet.dk

Der vil være en uforpligtende samtale med mig inden du beslutter dig for endelig tilmelding til forløbet.

Tilmeldingen er gældende når depositum på 425 kr. indbetales på konto 9060 3965650562.
Ved afmelding tilbagebetales depositum ikke.